Andere accommodatie!

GASTENVERBLIJF GORTELS HOF

 

Wij beschikken ook nog over een andere accommodatie.  In het piepkleine buurtschapje Gortel staat onze in originele staat teruggebrachte bosarbeiderswoning, GORTELS HOF,  mét een gastenverblijf (2/3-pers).

 

Gortel is één van de best bewaarde buurtschappen van Kroondomein het Loo, onderdeel van Paleis het Loo in Apeldoorn. Het ligt midden in het uitgestrekte

bos- en heidegebied, ten westen van Emst op de Veluwe.

In Gortel is het oude Veluwse boerenlandschap nog goed te zien met akkers, wildwallen, zandpaden en boerderijen. Alsof de tijd hier heeft stilgestaan.  

Gortel hoort tot de mooiste dorpjes op de Veluwe en is aangewezen als ‘beschermd dorpsgezicht’. De omgeving staat bekend om het grofwild: edelherten, zwijnen, reeën, vossen en dassen.

In het voorjaar worden de  jonge zwijntjes geboren. Met een beetje geluk kruisen ze de bospaden tijdens een wandel- of fietstocht. Ook vossen en reetjes zijn veel geziene gasten in het bos. Vanaf begin augustus staan de heidevelden rondom Gortel volop in bloei. En september is de bronsttijd van de edelherten. Dan zoeken de mannetjes geschikte vrouwtjes om mee te paren. Om te imponeren maken ze een diep en zwaar geluid: het burlen.  GORTELS HOF ligt midden in het Kroondomein, het burlen is vaak vanuit de slaapkamer te horen. 

Geniet (net als wij elke dag) van al het moois dat Gortel en de Veluwe te bieden hebben. Graag tot ziens bij GORTELS HOF!

Meer informatie is te vinden op www.gortelshof.nl